...
Hopp til innholdet

7 Fotografier Fra England Som Viser Hvordan Tidene Forandrer Seg

Alt forandrer seg med tiden – både mennesker og steder. Under dagens moderne byer ligger metervis med lag fra fortiden.
Men, det kan være vanskelig å se disse forandringene mens dem pågår.

Da kan slike før og etter bilder fra gater og steder i England virkelig illustrere hvordan ting har forandret.

Her kan du se hvordan byer har som Manchester, London, Bristol og Liverpool har forandret seg på 125 år!

Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no

St. Augustine Parade

Bilde onstride

St Stephans kirken står der fremdeles, bygget i 1470 vil den nok bestå i hundrevis av år til. Kirken var mye benyttet som et kjent landemerke for sjøfarere som seilte inn i Bristol havn.

Den mest iøyenfallende forandringer er elven Frome som ble dekket til i 1938. Det ble gjort for å øke arealet og styrke handelen ved havnen.

Liverpool – St. George’s Hall

Nærmest uforandret på hundre år, men skulle man tatt bilde i motsatt retning og inn i shopping-distriktet ville man kunne sett mer markante forandringer.

Embankment – London

Ser man bort ifra turistlektene som ligger til anker er det lite forandring å spore. Den mest åpenbare er den nye «Waterloo Bridge», den gamle man ser i det øverste bildet ble revet i 1930 og en ny bro ble bygget. Under 2-verdenskrig ble nettopp denne broen reparert av kvinner under «blitzen», det var faktisk den eneste broen over Themsen som ble skadet av tyske bomber.

Man ser også «Kleopatras nål», en 3500 år gammel obelisk som ble gitt i gave fra Egypt i 1819.

Mer  Skjulte selvportretter i kjente malerier

Manchester – Victoria Street

Brostener er byttet ut med asfalt og statuen av Oliver Cromwell ble flyttet til Wythenshawe Hall på 1980 tallet, men kan komme tilbake etterhvert som området rundt katedralen vil gjenskapes til et slags «middelalder område» i fremtiden.

Newcastle – Black Gate and Castle

Black Gate og slottet ble bygget i 1250 og er verneverdige, derfor har det ikke skjedd store forandringer i området de siste hunde år. Den største forandringen er bygningen av Northumberland County Hall i midten av begge byggene. Denne ble bygget i klassisk stil i 1910, senere ekspandert i 1933 og er nå et hotell. Viadukten på bildet er nå en jernbanelinje.

Scarborough – South Bay Spa

på 1600 tallet oppdaget dem kildevann i Scarborough, etter sigende med helsegivende effekter. Ordet spredte seg og stedet ble raskt en fasjonabel turistdestinasjon for de velstående.

Den største forskjellen i bildet er en utvidelse kalt «Sun Court», her kan du oppleve Scarborough Spa Orkesteret som har spilt her siden 1912.

Worthing Pier

Piren i Worthing ble først åpnet i 1862 med den sørlige paviljongen på originalbildet bygget i 1889. Paviljongen overlevde en storm i 1914, men det gjorde ikke den originale piren.
Den nye paviljongen ble bygget i en moderne art deco stil og er blitt brukt både som kafe, restaurant og teater.