...
Hopp til innholdet

91 År Gammel Eks-Munk Bygger En Katedral – Murstein for Murstein

Mens de fleste av oss begrenser egne byggeprosjekter til en terrasse, kanskje et bad har den tidligere munken Justo Gallego Martinez holdt på å bygge sin egen fantastiske katedral siden 1961!

Bilde: Alternativetravelers

Beliggende i den Spanske byen Mejorada del Campo har Justo bygget sitt eget praktverk i snart 60 år uten tidligere erfaring eller kunnskap om arkitektur eller konstruksjon. Hans livsverk tårner seg nå nesten 50 meter, og er en påminnelse til alle hva en solid dose pågangsmot og tro kan gjøre.

Bilde: Alternativetravelers

Etter å ha vokst opp som en bonde ble Martinez med i Trappistordenen som munk. Etter 8 år ble han nødt til å trekke seg ut av klosterlivet etter å ha fått tuberkulose. Mens han lå syk bestemte han seg for å bygge et kapell til Jomfru Maria om han overlevde sykdommen.

Fast bestemt på å holde sine løfter begynte Martinez på sitt prosjekt når helsen ble bedre og i snart 60 år har han benyttet resirkulerte og donerte materialer gitt ham i gave fra lokale håndverksbedrifter. Idag rommer den 2000 kvm store katedralen en krypt, en stor dome og vinduer av farget glass.

Ingen byggetillatelser har noen gang blitt gitt, og Don Justo bygget katedralen uten noen plan på forhånd. Nå er katedralen blitt en turistdestinasjon og lokale myndigheter ser igjennom fingrene for prosjektet.

«Om jeg lever livet mitt på nytt, vil jeg bygge katedralen en gang til, bare større» Sa Don Justo til BBC.

Midt på dagen klatrer Justo opp en av de 25 kuplene på hans katedral, han ønsker å tette dem for å beskytte mot vinter og regn. Han bruker ikke sikkerhetsutstyr, men noen ulykke har aldri skjedd ham.

Mer  Åpen for Turister: På innsiden av Reaktor 4 i Tsjernobyl

Med stor forsiktighet lager Justo fargede glass som vil dekorere veggene i katedralen. Normalt bruker han vinteren til å lage glass og vinduer for å slippe unna den verste kulden.

Besøk hjemmesiden til katedralen.