...
Hopp til innholdet

Betydningsfulle Tatoveringer – Og betydningen av dem

tatovering og symbolikk

Hver tatovering representerer et symbol, en personlig erfaring, historie eller følelse. Her skal vi se litt på tatoveringer med sterke betydninger, men visste du også at plasseringen på kroppen kan bety noe?

La oss ta en titt på hva tatovering plassering symboliserer og hvilke tatovering-design som har sterk symbolikk.

Lotus blomsten er en delikat blomst med intrikate mønstre og er like pen i sort/hvitt som fargerike versjoner. Lotus tatoveringer har mange meninger innen buddhismen, noen av disse er:  • Renhet
  • Mystikk
  • Frihet fra fristelse
  • Opplysning
  • Kjærlighet og medfølelse
  • Selvbevissthet

Velger du en farget lotusblomst som din tatovering betyr hvite og rosa lotus blomster renhet og hengivenhet. Mer sterke farger som rød, lilla eller blå kan bety opplysning eller «gjenfødelse». Grønne farger representerer «ny start» og et oppgjør med gamle vaner.

En semikolon representerer i skriftspråket en pause, som betyr at mer gjenstår. Denne symbolikken har Projectsemicolon tatt til seg som et symbol for å bekjempe selvmord og hjelpe dem som sliter med depresjon og tanker om å ta livet sitt.

Kampanjens leder tok sin semikolon tatovering når hun var 18-år for å hedre sin far, som hun mistet til selvmord.Trikvetra symbolet har lange tradisjoner i en rekke Europeiske kulturer, blant annet vår egen norrøne kultur og den keltiske. Trikvetra symbolet er funnet på runestener, i nidarosdomen og er i senere tid tatt i bruk av Kristendommen for å representere den hellige treenigheten.

Trikvetra betyr mye for forskjellige kulturer, men du kan tillegge egne egenskaper, f.eks bestemor, mor, datter. Alt som kommer i tre. Symbolet er også benyttet rent dekorativt og kan også representere «evighet».

Kors tatovering kan være mektige symboler for bæreren, det er delte meninger om hvorvidt kristne bør tatovere seg, og det finnes vers om at man skal pynte seg med enkelthet. Derfor er enkle kors-tatoveringer populære, disse kan være en påminnelse om en ny retning i livet – og nye verdier.

«Om» er et ord med mange betydninger i den Hindustiske religionen, ordet gjenskaper selve essensen av universet og uttales A-U-M.
OM representerer jorden, atmosfæren og himmelen. Våken, drømmer og bevissthet. Fortid, nåtid og fremtid. Om er alt som var, alt som er og alt som kommer.

Mer  Fra Fila til Kappa - Hvordan Retro-merkene er kommet for å bli


Noen tatoverer dette symbolet for å invitere god karma inn i livet og som en amulett mot onde krefter.

Vann har sterke betydninger i mange religioner, både kristendommen, jødedommen, islam og Shintoismen benytter vann som et symbol for renselse.

Enten du velger en minimalistisk tilnærming til symbol for vann, som for eksempel en bølge, eller en japansk-inspirert versjon, kan du selv tilegne din egen symbolske betydning til tatoveringen.
Vann kan bety både renselse, eller ødeleggelse – og en ny start.

Unalome er et symbol fra Buddhismen som er omspunnet av mystikk, det er idag gjenkjent som et symbol for «veien mot opplysning» hvor de nederste sirklene representerer livets «omveier» og vanskeligheter. Utover i symbolet blir veien tynnere før man oppnår «nirvana», eller opplysningen.

Symbolet mot slutten kan man velge selv, mange velger en lotus blomst av årsaker beskrevet tidligere.Plassering av tatoveringer på kroppen

Ifølge kilder fortelles det at tatoveringer plassert på venstre side av kroppen er særskilt betydningsfulle. Venstre side av kroppen er jo hvor mesteparten av hjertet er plassert.

Låret er et stort lerret, ofte skjult og tildekket som muliggjør store og sensuelle tatoveringer som ikke mange ser. På vår tatovering-smerteskala kan man se at en tatovering på ytre lår er et av stedene som gjør minst vondt.

En tatovering på siden av brystkassen / over ribbeina er et av de mer smertefulle stedene å ta en tatovering. En tatovering plassert her er som oftest ikke for nybegynnere og viser dedikasjon og innsatsvilje.

En tatovering på øvre rygg er et bra sted for en symboltung og (for deg) meningsfull tatovering. Dette er et sårbart område for de fleste og et sted som er lett synlig, spesielt om sommeren eller til en partner.

Mer  Vokser Hår over Tatoveringen?

Tattoo Body Moisturiser SPF30

Tattoo Body Moisturiser SPF30 /Nicebeauty

Tattoo body moisturiser er spesielt utviklet for ferdig grodde tatoveringer. Denne sprayen fremhever farger og beskytter samtidig mot solen.