...
Hopp til innholdet

Europas Eneste Ørken – Nasjonalpark & Filmsett

Europa er kjent for mye, men ørkener er ikke en av dem. Selv om det finnes noen tørre områder rundt omkring som kan karakteriseres som semi-ørkener, er det bare et sted i Europa som er definert som ørken.

Tabernasørkenen i Spania er omtrent 280 kvadratkilometer stor og ligger like nord for byen Almería, en by kjent for sin vakre maurer-arkitektur og hvite strender. Undersøk pakkereiser til Spania med TripX.

Dramatisk natur

Tabernasørkenen har blitt til ved at fuktig havluft fra middelhavet treffer de omkringliggende åsene og etterlater tabernasørkenen i en «regnskygge» store deler av året.
Om sommeren kan temperaturen variere fra -5 grader om natten til +48 grader om dagen, hvilket gjør ørkenen nærmest ubeboelig for mennesker.

Google maps

Mindre enn 70 mm regn faller under de tørreste periodene, og det regnet som kommer, faller som oftest som byger og eroderer bort den tørre overflaten og etterlater seg dype arr og rifter i landskapet.

Mange slanger og øgler trives i Tabernasørkenen
Sporadiske regnskyll eroderer bort landskapet og etterlater seg dramatiske landskaper

Spaghettiwestern

Det dramatiske landskapet i tabernasørkenen og nærheten til «sivilisasjon» med moderne bekvemmeligheter gjør tabernasørkenen til et yndet utfartssted for de mer eventyrlystne av oss, samt filminnspillinger.

Fort Bravo – et gammel western-inspirert fort tar imot besøkende

Omtrent 14 western inspirerte landsbyer dotter landskapet, disse ble bygget som kulisser for Europeiske western-filmer, såkalt «spaghettiwestern«. De fleste ligger igjen forholdsvis intakte, mens andre er blitt til attraksjoner.

Oasys MiniHollywood har en egen western-by i Tabernasørkenen

Her og i landskapet rundt har det vært en rekke filminnspillinger av europeiske western-inspirerte filmer. Scener fra Indiana Jones og det siste korstog, samt deler av Game Of Thrones sjette sesong ble også innspilt her.

Mer  Åpen for Turister: På innsiden av Reaktor 4 i Tsjernobyl

Guidede turer

De finnes en rekke turer man kan melde seg på for å oppdage det fantastiske landskapet. Velg mellom 4×4 offroad, fotturer, hesteridning og mye mer. Her vil du få selskap av en erfaren guide som kan vise – og lære deg om den lokale fauna, dyr og historien til ørkenen.

budsjettliv.no kan du undersøke pakkereiser til Spania eller andre billige charterturer.