...
Hopp til innholdet

Hvor lenge skal plasten sitte på en ny tatovering?

Plastfolien har to nyttige egenskaper på en ny tatovering, den beskytter mot godt mot forurensning, bakterier og støv. Samt den sørger også for at tøyet ditt ikke klistrer seg til tatoveringen og skader den.

Hvor lenge du skal ha på plastfolien avhenger av hvor stor tatoveringen er. På mindre tatoveringer kan du ta av plastfolien etter ca 3 timer, på større tatoveringer bør du vente 4-5 timer. Du bør også bytte plastfolie de første 3 dagene.


Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no

Første bud er uansett å alltid høre på tatovørens instruksjoner.
Noen tattoo-studioer benytter luftende folie som kan sitte på i en lengre periode.

Når du kan ta av plasten

Normalt sett vil du kunne ta av plastfolien etter 3-5 timer. Du bør så først vaske hendene din grundig for å forhindre bakterier, og så vaske tatoveringen med antibakteriell såpe og lunkent vann.

Ikke la vannstrålen skylle direkte over tatoveringen, men heller bruk hendene dine til å føre vann over.

Etter du har vasket den skal du ikke tørke den med et håndkle eller lignende, det beste er å la den lufttørke. Når den er nesten tørr kan du føre over tynne lag med etterbehandlingskremen du kjøpte fra tatoveringstudioet.

Husk, tynne lag. Den største feilen mange gjør er å smøre på for tykke lag.La tatoveringen få luft

Etter den er vasket og smurt med krem bør den få litt luft i noen timer sålenge du ikke risikerer å få bakterie eller skitt i den. Pass på barnehender, dyr, dine egne og andre menneskers hender komme i kontakt med den.

Mer  Tatovering på arm - Inspirasjon og bilder

Husk på at en ny tatovering er et åpent sår, du bør derfor være ekstra forsiktig slik at du ikke får infeksjoner. Se råd om Etterbehandling av tatovering.

Sove med plast på tatoveringen

Den første natten anbefales det som oftest at man sover med plastfolie på tatoveringen, og det er tre grunner til det.

  • Hindrer bakterier og infeksjon.
  • Minimerer væsking.
  • Kleber ikke mot sengetøy / hindrer skader.

La tatoveringen få lufte seg før du tar på en ny plastfolie.

Har du allergiske reaksjoner mot plast vil et tisselaken være et godt alternativ, denne absorberer fuktigheten.

Har du vært uheldig og sengelaken eller sengetøy henger fast i tatoveringen om morgenen så ikke bare «dra» den av.
La lakenet eller sengetøyet henge på mens du går inn på badet og fører noe lunkent vann over. Da slipper tøyet mer skånsomt og du unngår å skade tatoveringen eller såret.

Hvor lenge må jeg gå med folie?

Hvor lenge du må gå med plast over tatoveringen avhenger litt av hvor stor den er, hvor detaljert den er og hvor den er plassert.
Ved større tatoveringer er det viktig å unngå at såret blir infisert, eller klistrer seg fast i klær, da må du beregne flere dager med å dekke den til når du er utenfor hjemmet.

På alle tatoveringer anbefales det å benytte folie over tatoveringen dagen etter om du skal på jobb eller lignende. Dette er for å hindre at arbeidstøyet klistrer seg fast, sette merker og for å minimere sjansen for infeksjon mens du er ute. Følg stelle ritualet etter du våkner og tar på ny folie.

Mer  Vakre lilje tatovering ideer - blomst tattoos

Etter du har kommet hjem fra jobb dagen etter bør du stelle tatoveringen slik du gjorde dagen før. Lunken vask, lufttørking og påføring av et tynt lag med tatoveringskrem.

Har du en større tatovering bør du fortsette med plastfolien så lenge du fremdeles væsker eller har blodrester etter å ha tatt av den forrige.

Huden trenger luft for å reparere seg selv effektivt, benytt derfor plasten når det er fare for infeksjon etc, men luft den lenge – og ofte.
Les flere råd om riktig etterbehandling.

Vakre nyheter fra Dresslily

Se utvalget av fine smykker /Dresslily.com
Se bestselgerne /Dresslily.com

Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no