...
Hopp til innholdet

Hvordan vektforandringer påvirker en tatovering

slanking påvirker tatovering

Huden er vårt største organ, og den er veldig fleksibel.
Huden krymper eller utvider seg etter vekten din og etter hva som er nødvendig. En tatovering derimot er ikke like fleksibel og kan bli forvrengt med vektforandringer.

La oss se litt på hvordan det å slanke seg, vekt-økning og graviditet vil kunne påvirke en tatovering, og hvordan man kan redusere løs hud under slanking.Hvordan vektøkning påvirker tatoveringen

Vektøkning hender de fleste av oss en eller annen gang i livet. Plutselig oppdager man hvordan bilringen har vokst etter kanskje et litt slapt år med litt for mye god mat og drikke eller kanskje en stressende hverdag.

Vektøkning vil påvirke enhver tatovering, hvor mye den påvirkes avhenger litt av størrelsen på tatoveringen og plasseringen på kroppen.

Hvordan tatoveringen minsker under vekttap. Pinterest

Hvor tatoveringen er plassert

Hvor tatoveringen er plassert på kroppen vil være mest utslagsgivende for hvordan den påvirkes av vekt-forandringer. Tatoveringer på hender, håndledd, bak nakken og nedre bein vil i liten grad kunne påvirkes.

De mest påvirkelige områdene for menn er: Mage og armer. For Kvinner er områdene lår, bryster, hofter og mage typiske problemområder, men også øvre del av armer og skuldre.

Designet på tatoveringen

Designet på tatoveringen vil være en del av hvor meget den vil bli påvirket av et vekttap – eller vektøkning. Detaljerte strek-tatoveringer, tatoveringer med symmetriske mønstre, f.eks keltiske mønstre /tribals, eller mindre tatoveringer generelt vil være enklere å se forandringer på.

En større tatovering, eller en sleeve vil være vanskeligere å se forandringer på. Fordelen med større tatoveringer er også at disse vil det være enklere for en artist å fylle igjen – og reparere på.

Mer  Farer med Tatovering - Hva du må tenke på
En jevn og rolig slanking kombinert med styrketrening gir huden god tid til å tilpasse seg. Bilde: Plomming

Slanking og effekten på tatovering

Hvordan huden holder tritt med slankingen er avgjørende for hvordan tatoveringen forvrenges i stor grad eller liten.

Rask vektreduksjon igjennom strenge dietter eller operasjon vil gjøre at huden ikke klarer å holde tritt med reduksjonen i fett/muskler som ligger under huden. Resultatet vil da kunne være løs eller pløsete hud.


Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no

Hvordan minimere løs-hud og effekt på tatovering

For å minimere risikoen for hengehud og påvirkning på tatoveringen er derfor en gradvis vekt-reduksjon det optimale.

Sakte, men jevn slanking gjør at huden klarer å holde følge, en slik gradvis reduksjon vil kunne påvirke tatoveringen i liten grad. Selvfølgelig også avhengig av hvor den er plassert og tatovering-design.

bilde: bodybuilding.com

Tatoveringer ved graviditet og vektøkning

En rask vektøkning er ikke lett å unngå under graviditet. For tatoveringens del vil strekkmerker gi størst risiko for en forvrengning. Strekkmerker kommer ofte som røde eller hvite streker i huden, og kan bryte opp en tatovering.

Her kan du følge rådene som finnes omkring det å redusere strekkmerker, disse rådene vil også hjelpe deg med å ta vare på tatoveringen din mens du går opp i vekt og volum.

De to viktigste er å drikke mye vann og smøre seg med kremer for å holde huden myk og elastisk.

Om du har fått strekkmerker så er det fullt mulig å fremdeles reparere en tatovering, men huden i strekkmerkene vil som oftest være mer sensitiv og gjøre mer vondt.