...
Hopp til innholdet

Overfylt: Hong Kong Gravlunder er fylt til randen

Endeløse rader med steinheller langs Hong Kongs åser. Bare noen få grønne flekker er synlige midt i en stor vidde med grå blokker gravert med kinesiske tegn.

Disse åsene er siste hvilested for tusenvis av Hong Kongere, eller deres siste levninger, i det minste.

Fra sin nye fotoserie «Dead Space» besøker fotografen Finbarr Fallon, Hong Kongs kirkegårder, og fanger tettheten av graver i de fjellrike åsene som omkranser byen.

Mennesker blir små i forhold til de mange gravene

Han har benyttet seg av droner for å fange de slående bildene av endeløse rader med graver, akkompagnert av glitrende moderne skyskrapere i bakgrunnen.

De rimeligere offentlige gravlundene blir renset og gjenbrukt hvert 6 år.

Hong Kong er et av verdens mest tettest befolkede byer, og selv om landet også har mye jungel, natur og fjellandskap, vil disse områdene være for krevende å bygge ut til boligformål, og for dyre til å anlegge flate gravsteder. Derfor bygger man gravlunden oppover i terasser langs åsene.

For sin nye fotoserie «Dead Space» besøkte fotograf Finbarr Fallon nesten alle byens kirkegårder, og fanget den rene tettheten av graver og det fjellrike byterrenget som omgir dem. Noen av de mest slående bildene hans viser kirkegårder i forgrunnen, hvor de små rektangulære gravsteinene er stilt opp i pent bestilte rader, mens skyskrapere kaster seg bak.

Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no
Mer  7 Fotografier Fra England Som Viser Hvordan Tidene Forandrer Seg