...
Hopp til innholdet

Hvorfor en tatovering varer evig

tatovering varighet

Mennesker har brukt tatoveringer til å dekorere kroppen sin i tusenvis av år, ta f.eks Ötzi – Den 5300 år gamle kroppen som ble funnet i en isbre var full av tatoveringer, faktisk 61 stk av dem. Ötzi hadde benyttet seg av den tidligste formen for tatovering, ved å prikke inn pigmenter for hånd med et skarpt og tynt objekt.Men man trenger ikke å bevares i isen for at en tatovering skal vare og grunnen viser nye forskning, er imunforsvaret.

  • Tatoveringsnålen trenger igjennom overhuden og fører blekket inn i mellomlaget av huden kalt Dermis.
  • Kroppen reagerer på disse nye sårene og sender ut makrofager.
  • Makrofager er ofte kroppens første forsvarsverk som spiser opp bakterier og fremmedelementer, for å føre dem ut av kroppen.
  • Makrofagene svelger blekkpartiklene i et forsøk på å føre dem ut.
  • Men, partiklene fra tatoveringsblekket er for store for makrofagene å fjerne. Så makrofagene ender opp i lærhuden, med en mage full av blekkpartikkel.

Tattoo Body Moisturiser SPF30

Tattoo Body Moisturiser SPF30 /Nicebeauty

Tattoo body moisturiser er spesielt utviklet for ferdig grodde tatoveringer. Denne sprayen fremhever farger og beskytter samtidig mot solen.


Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no
Mer  Farer med Tatovering - Hva du må tenke på