...
Hopp til innholdet

Fantastiske Tatoveringer av Fugl & hva de betyr

Se inspirerende og fantastiske fugletatoveringer i mange motiver, farger og stilarter. Vi mennesker har alltid vær fascinerte av fugler, og deres evne til å fly. Vi har tillagt dem symbolske betydninger basert på deres væremåte, utseende og lynne.

Siden antikken har fugler vært populære symboler for alle livets faser og farer. og selv i dagens moderne verden brukes forskjellige fuglearter som sterke symboler på makt, kunnskap, frihet og død. Man kan finne fugler og deres symbolikk brukt i logoer, flagg, våpenskjold, filmer og selvfølgelig, tatoveringer.Her er en toppliste av fugle inspirerte tatoveringer til arm, bein, rygg, mage og ribbein.

Fugl tatovering betydning

Ørn Tatovering

En ørn er et mye brukt symbol fra antikkens tid, til den nåværende. Romerske legioner brukte en Aquila, og det var tilknyttet stor ære i å forsvare ørnen sin.

En ørn symboliserer uavhengighet, frihet, utholdenhet, mot, besluttsomhet, kontroll, autoritet, fokus, dyktighet, mental skarphet og også opportunisme.Ugle Tatovering

Mest kjente nåværende symbolikk av uglen er visdom, kunnskap og nyskjerrighet. Men, uglen var tidligere sett på som et symbol for mystikk, bedrag, magiske krefter og død.
I mange kulturer var en ugle et tegn på et dårlig forvarsel.

Føniks Tatovering

Den mytiske Fugl Føniks stammer fra antikkens Egypt, men det finnes lignende fortellinger i Japan, Korea og Kina. Fugl Føniks representerer gjenfødelse, men er også et symbol på oppstandelse, udødelighet og ukuelig ånd. Det representerer også aggressiv atferd.
Det sies at om man ser Fugl Føniks i en drøm, er det et tegn på å overvinne motgang.

Tranefugl Tatovering

Traner er viktige symboler i Asia, spesielt Kina og Japan hvor dem sies å bringe lykke. Om man brettet 1000 origami tranefugler ville ønsket ditt oppfylles.

Mer  Kan man bruke Vaselin til ny tatovering?

Traner er også forbundet med oppstandelse, fornyelse samt fysisk og åndelig foryngelse. Det er også et symbol på helbredelse og fred.Hane Tatovering

De fleste antikke kulturer anser hanen for å være et symbol på solen, og hos grekerne symboliserte den både kamplyst og årvåkenhet. Også i norrøn mytologi hadde den symbolsk betydning og ble ofret til gudene.

Også etter gammel norsk folketro varslet det vondt om hanen gol om kvelden. Da skulle en kjenne på haneføttene; var de varme, ville det bli brann, var de kalde, varslet det drukningsulykke. Ifølge Kineserne representerer hanen ærlighet, fysisk og moralsk styrke, beskyttelse, trosskap og flaks.

Ravn Tatovering

Ravner symboliserer mystikk, okkult og død i de fleste antikke kulturer. De assosieres med «gudeverdenen» og som symboler for det ukjente, hemmeligheter og bedrag.

Guden Odin hadde to ravner kalt Hugin og Munin, hver morgen fløy disse over menneskeverdenen og visket til Odin alt som hadde blitt sagt og gjort når de vendte tilbake på kvelden.

Skjære Tatovering

Skjære fuglen har mange symbolske betydninger. Mens noen betraktet den som uberegnelig, opportunistisk og bedragersk, Så antikkens Romere og Amerikanske Indianere på skjæren som svært intelligent, snarsindig og med et sterkt resonnement. Kinesisk folketro assosierte skjæren med ekteskapelig lykke, hell og lykke.Spurvefugler

Spurvefugler er den største arten av moderne fugler, med over 100 hekkende arter bare i Norge. Naturligvis vil det være variasjoner mellom artene og dens symbolikk, men generelt betraktes spurvefugler positivt i alle kulturer.

Spurven representerer transformasjon, glede, tilfredshet og håp. Seilere tatoverte ofte en spurv med en kvist i nebbet som et symbol på positive tider i sikte. Spurven assosieres også med selvtillit og uskyld.

Mer  40 Kjempefine Blomst-Tatoveringer

Se flere inspirerende tatoveringer med fuglemotiv


Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no
Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no