...
Hopp til innholdet

Ny tatovering klør og hvordan lindre det

Opplever du at din nye tatovering klør så er du ikke alene, de fleste nye tatoveringer klør. Spesielt når den er helt ny, men det kan også begynne å klø noen dager etter du først tok den.

Huden er naturligvis skadet etter tatoveringsprosessen og dette vil skape kløing mens huden leger seg selv.

Uansett bør du ALDRI klø på den. Selv om det er absolutt ubehagelig med en konstant kløe vil du ved å klø igjen bare ende opp med enda større problemer.

Hvorfor tatoveringen klør

Kløing er mest vanlig i nye tatoveringer, men det kan også skje med gamle tatoveringer, noen av de vanligste årsakene er:

Vanlig heleprosess

En ny tatoveringer er egentlig et sår i huden, så når kroppen vil forsøke å reparere seg selv fører dette til kløing.

Infeksjon

Din nye tatovering er mest sårbar for infeksjoner når den er helt ny og fremmedelementer kan komme ned i hudlaget og såret.

En infeksjon vil som oftest være enkel å kjenne igjen ved at du får hevelser, rødhet og væske av puss fra såret. Se hvordan du best kan etterbehandle en ny tatovering.

Utslett man kan få ved allergisk reaksjon

Allergisk reaksjon

Selv om det er sjeldent kan noen personer oppleve en allergisk reaksjon mot tatoveringsblekket. En slik reaksjon kan komme umiddelbart etter du er tatovert, eller den kan komme flere år senere. Symptomer er kløing, rødhet og opphevede utslett

Behandling av en tatovering som klør

Riktig behandling avhenger av hva som forårsaker kløingen. Ved en ny tatovering er det best å bite i seg kløingen og la huden hele seg selv – det vil som oftest gå over ganske raskt. Vedvarer kløingen og rødheten vil det være lurt å be tatovøren eller en lege ta en titt på den.

Mer  Vakre Japansk-Inspirerte Tatoveringer

Krem

Ikke benytt kremer du kan kjøpe i matbutikken eller andre vanlige merkekremer. Disse er ofte fulle av parfyme og andre kjemikalier som gjør mer skade enn nytte, du bør heller ikke bruke vaselin på en ny tatovering.

I mange tilfeller er tørr hud hovedårsaken til at det klør, benytt kremen du fikk anbefalt av tatovering studioet. Bruk gjerne en Panthenol basert krem, f.eks Bepanthen. Denne kremen gir huden mulighet til å lufte som hjelper tatoveringen å hele så effektivt som mulig.

Les mer om etterbehandling av en ny tatovering


Vakre nyheter fra Dresslily

Se utvalget av fine smykker /Dresslily.com
Se bestselgerne /Dresslily.com