...
Hopp til innholdet

Tatovering flasser blekk – Hvorfor det er helt normalt

At man flasser blekk og blod de første dagene fra en ny tatovering er helt normalt og ikke noe å bekymre seg over. En god tattovør vil prøve å få ned så mye blekk mot huden som de kan. Dette er for best å sørge for et godt resultat ved at så mye som mulig av blekket skal få «satt»seg før såret gror igjen.

Kroppen vil naturlig forsøke å kvitte seg med tatoverings-blekket, at imunforsvaret ikke takler de store blekk-partiklene er også grunnen for at en tatovering varer evig.

Min egen tatovering flasser etter 4 dager

Les mer om etterbehandling og de første dagene med en ny tatovering.Noe blekk vil alltid forsvinne, det kan presses ut av sårvæsker, blod og plasma og disse tar naturligvis også med seg litt av blekket.
Om tatovøren ikke hadde lagt igjen så mye blekk som mulig i din nye tatovering ville resultatet kunne ha blitt flekkete, og av dårlig kvalitet.

Og, det er ikke så mye blekk som forsvinner som du kanskje skulle trodd. Tatoveringsblekket blandes nemlig ut med blod og plasma på vei ut av såret.

Kan du gjøre noe?

Egentlig er det ikke så mye du kan gjøre for å forhindre at tatoveringen flasser blekk, blod og plasma. Det er en naturlig prosess og kroppen din trenger å hele seg selv.

Det anbefales å føle normal etterbehandling rutine. Det er lurt å fjerne overflødig blod som har blandet seg med blekket, ellers vil det begynne å dannes skorper av disse restene, og legge over en god krem (feks hustle butter).

Mer  Hvordan vektforandringer påvirker en tatovering

Produkter til tatoveringen

Bepanthen – salve til tatovering /Apotekhjem.no
Flytende mild grønnsåpe til vask av tatovering /Apotekhjem.no
Sorry mom – Aftercare Kit /Made4men.no

IQ-Ality Tattoo Creme (75 ml)

Tattoo-krem som pleier, lindrer og fukter tatoveringen din

Tattoo-krem som pleier, lindrer og fukter tatoveringen din /Made4men.no

Electric Ink Tattoo Defining Oil (110 ml)

Få det beste ut av tatoveringene dine med Electric Ink Tattoo Defining Oil

Electric Ink /Made4men.no