...
Hopp til innholdet

Viking og Norrøne Tatovering Inspirasjon

viking inspirert tatovering

Den norrøne historien vår gir mye inspirasjon til tatovører rundt om i hele verden. Vikinger var begavet innen utsmykking og lagde intrikate og detaljerte utsmykninger og inngraveringer på smykker som såvel sine vikingskip.

Den norrøne stilen har mange elementer med sterk inspirasjon fra den norrøne mytologien, og forsøket på å forklare naturen og verden rundt seg.

Min egen tatovering som holder seg litt til viking-temaet er en ravn som holder runebokstaver av navnet til min datter i kloen sin. Ravner var høyt aktet av vikinger, blant annet hugin og munin som var de «altseende øynene» til Odin. Men vikinger pleide også å ha med seg ravner på tokt.

Min egen tatovering av ravn
Runebokstaver av navnet til min datter

Det er masse spennende man kan tatovere som har viking eller norrønt motiv. Nedenfor kan du se eksempler på motiv eller ideer du kan bruke for å få din egen tatovering i vikingstil.Forskning har også vist at datidens vikinger også hadde tatoveringer. Noen designelementer som går igjen er sammenfletting og sammenhengende, dette er også hva som gjør tatoveringene så detaljrike og fascinerende.

Valknute består av tre sammenkoblede triangler som kan peke opp eller ned. Valknute er et velkjent symbol fra vikingtiden, men det strides fortsatt om betydningen til symbolet. Siden symbolet er funnet på en rekke gravsteder antar derfor forskere og arkeologer at valknuten symboliserer død.I moderne tider har symbolet funnet vei innen smykkedesign og er tilegnet egenskaper som å overkomme livets opp og nedturer.

Små viking tatoveringer

Når man tenker på viking og norrøne tatoveringer ser man ofte for seg store og detaljerte tatoveringer over skuldre, bryst og armer. Men det finnes også betydningsfulle tatoveringer man kan ta som ikke er så store.

Mer  Trendy og Comfy Shorts for Menn - Shorts med stretch

Hovedsaklig vil runer være et godt valg om man ønsker en liten viking inspirert tatovering. For selv om runene i første rekke var et norrønt skriftspråk hadde hver og en rune (bokstav) sin egen symbolske betydning.

Yggdrasil er verdenstreet, alltid grønt, og fra treet drypper det dugg ned på verden.
Yggdrasil hadde tre røtter. Den ene roten var hos æsene, den andre hos rimtussene og den tredje i Nivlheim.

Vegvisir er et symbol som skal hjelpe bæreren å finne veien. I et sitat fra Huld manuskriptet finner man setningen, «om dette tegn bæres, vil man aldri miste retningen i storm eller dårlig vær, også om veien er ukjent».
Om symbolet var kjent under norrøn-tid er derimot usikkert.

Drager og sjøormer hadde stor betydning i vikingtiden og forskere mener at inspirasjonen kom til norden på 400-tallet fra romerriket. Drager, slanger og sjøormer finner man igjen i datidens kunst og utsmykninger på skip.Viking inspirerte tatoveringer
Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no


Produkter til tatoveringen

Sorry mom – Aftercare Kit /Made4men.no

IQ-Ality Tattoo Creme (75 ml)

Tattoo-krem som pleier, lindrer og fukter tatoveringen din

Tattoo-krem som pleier, lindrer og fukter tatoveringen din /Made4men.no

Electric Ink Tattoo Defining Oil (110 ml)

Få det beste ut av tatoveringene dine med Electric Ink Tattoo Defining Oil

Electric Ink /Made4men.no

Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no