...
Hopp til innholdet

Gresk Mytologi inspirert tatovering. Inspirasjon & symbolikk

Gresk mytologi er full av spennende karakterer, guder og gudinner som hver symboliserer en kraft, følelse eller egenskap man kan relatere til i moderne tid. Symbolikken de greske gudene representerer gjør at dem er svært populære som tatovering motiv den dag idag.

Her kan du finne eksempler og inspirasjon om gresk mytologi tatovering og hva disse symboliserer.


Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no

Afrodite: Den Greske gudinnen Afrodite var datter av Zeus, mens andre sagn sier at hun steg opp av bølgene. Hun symboliseres i naturen av særlig vakre eller fruktbare dyr, f.eks hare, svane, due. Hun ble også kalt Antheia, «blomstenes gudinne») og symboliserte roser, epler og mer.

Hun fremstilles i avbildninger ofte som naken eller delvis naken, med roser og skjell.

Afrodite symboliserer skjønnhet, kjærlighet, lidenskap og er et populært tatovering motiv.


Apollon: En av Zeus sine sønner. Apollon ble dyrket i alle greske samfunn og var en av de viktigste gudene i den greske religionen.

Apollon avbildes som en ung, kjekk og atletisk mann med laubærkrans og pil og bue.

Hans mest kjente helligdom var orakelet i Delfi og Apollon symboliserer kunst, spådom og kunnskap.


Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no

Ares: Den greske guden for krig, kaos og krigsmot, hans romerske motstykke var guden Mars. I motsetning til krigsgudinnen Athene symboliserte ikke Ares «ordnet krig», men vilt raseri.

Athena og Ares

Ares symboliserer krig, blodsutgytelse, kaos og vold og er blitt fremstilt både som eldre og skjeggete, og ung og sterk.


Athene: Athene var en av Gresk mytologi mest ærede gudinner. Athene var Athens beskytter allerede i mykensk tid og skjenket byen et oliventre i kampen mot Poseidon som hun vant. Hun fremstilles ofte med spyd og sverd, og med en ugle ved hennes side som var hennes hellige fugl.

Athene var symbolet og gudinnen for ordnet krig og krigstaktikk. Hun var også beskytter for mer fredelige sysler som åkerbruk, håndverk, veving, visdom, kunst og høyere utdannelse.Poseidon: Poseidon er havets gud i Gresk mytologi og hersker over havet, elver og underverdenen hvor han også skaper jordskjelv.

Etter Athene var Poseidon den mest dyrkede guden i Athen, særlig på grunn av alle sjøfolkene og den marine aktiviteten. Han fremstilles ofte med en trefork som han kunne bruke for både å opprøre havet, eller dempe dens bølger.

Zevs: Zevs var kongen av gudene og herskeren over Olympus fjellet. Zevs hadde kraften til å bestemme været og holde orden i universet.

Han er den allseende himmelguden og gud for gjestfrihet og rettferdighet. Zevs fremstilles ofte som kongelig med et septer eller lyn i sin hånd.

Les mer: Hva koster en tatovering i Norge?

Mer  Fine Tatoveringer til Kvinner - Inspirasjon og Tips