...
Hopp til innholdet

Hva koster en tatovering? – Pris på tattoo i Norge med bildeeksempler

pris på tattoo

Nysgjerrig på hva en tatovering koster? Tatovert.no har undersøkt med norske tatovører for å finne ut av gjennomsnittsprisen til forskjellige tatovering eksempler vil være.

Mange er usikre på hva en tatovering vil koste og vegrer seg kanskje derfor mot å besøke et studio. Det er heller ikke lett for vanlige mennesker å skulle gjette hva en ferdig tatovering vil koste basert på timesprisen som oppgis.

Nedenfor har vi listet opp tre forskjellige tatoveringer og bedt noen norske studio om å estimere prisen for arbeidet.

Tusen takk til Tattoos, Huldra Tatovering, Needleink, Carbon Ink Tattoo og Sniki Art for at de tok seg tid til å estimere pris på eksemplene under.

Les mer om studioene som har hjulpet til med informasjon nederst i artikkelen.

Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no

Tatovører tar betalt pr time og det er mange grunner til det, hver tatovering vil nemlig tilpasses personen det gjelder, selv om designet kan være likt.

Min nyeste tatovering kostet 6000,- og tok 3-4 timer å gjennomføre

Det kan være områder som ikke skal tatoveres, f.eks føflekker, en plassering som er vanskelig å tatovere på, eller simpelthen fordi at mennesker kommer i alle slags størrelser og former som gjør at hvert design må tilpasses individuelt.

Slikt gjør at prisen på en tatovering sjeldent oppgis uten at tatovøren har mer informasjon og diskutert tatoveringen med kunden på forhånd.

Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no

Minstepris

Så godt som alle tatoveringsstudioer opererer med en minstepris for arbeidet. Dette har å gjøre med at det er endel kostnader som knytter seg til en tatovering, uansett hvor liten eller enkel den måtte være, f.eks arbeid tilknyttet stensil, forarbeid og engangsutstyr som kastes etterpå.

Mer  Se Bildene fra Russian Tattoo Convention 2019

En vanlig minstepris for en tatovering ligger på omtrent 1200 kroner.

Gjennomsnittlig timespris for tattoo

De fleste studio oppgir sin timepris på nett eller ved henvendelse. Tatovert har undersøkt den gjennomsnittlige timeprisen på norske tatoveringstudio over hele landet.

En vanlig timepris ligger på omkring 1200 – 1500 kroner, mens lærlinger har en litt lavere timepris på omkring 800 – 1000 kroner.

Hvert studio setter sin egen timepris. Denne prisen baseres på lokale forhold som konkurranse, leiekostnader, tatovørens erfaring og mye mer.

Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no

Pris på en liten tatovering

En typisk pris på en mindre eller en liten tatovering som på bildene under vil havne på mellom 1200 til 1400 kroner, hvor rosen nevnes for å koste i det øvre sjiktet.

Liten tatovering på arm, nakke, skulder koster i gjennomsnitt 1400 kroner.

Pris på medium tatovering, f.eks en sleeve

Merk at prisen er oppgitt med utgangspunkt i bildet under som tatovører har sett på, og prisen baserer seg derfor på deres erfaring med tidligere tatoveringer av samme design, detaljer og størrelse.

En sleeve tatovering koster fra 15 – 20.000 kroner og oppover, alt avhenger av hva slags design og størrelse du ønsker.

En full-sleeve med detaljer rundt hele armen vil naturlig nok koste mer enn en halv-sleeve, og vil trolig havne i området 30 – 40.000 kroner, med høyere pris om du ønsker farger inkorporert.

Tatoveringen med like mange detaljer som på bildet under estimeres å koste omtrent 48.000 kroner i snitt og ta 4-6 dager å gjennomføre.

Sleeve som på bildet koster 48 000 kroner i snitt

Pris på en stor tatovering rygg/bryst

En stor tatovering på f.eks mage eller rygg vil i gjennomsnitt koste fra 15.000 til 50.000 og oppover. Hvor prisen avhenger av tidsbruk, som igjen avhenger av detaljgrad og størrelse, hvor mye som skal fylles og designet som velges.

Mer  Hvorfor Kokosolje er så god for Huden & Tatoveringen din!

Backpiecen på bildet under tippet tatovørene at ville kreve rundt 40+ timer, eller 4-6 dager med arbeid og koste omkring 50 – 55.000 kroner.

Prisen på en stor tatovering avgjøres helt av designet som velges.

En tatovering er et kunstverk og det ligger mange timer med øvelse bak hver skisse og tatovering en artist lager.

Det er samtidig også mange kostnader ved det å drive et seriøst tatovering studio. Utstyret som benyttes er som oftest engangsutstyr, maskiner koster mye og lokaler skal oppfylle offentlige krav til hygiene.

Det er ikke enkelt for tatovører å skulle tippe prisen kun via ett bilde, spesielt på slike store tatoveringer. Derfor takker vi så mye for disse tatovørene som tok seg tid til å gi sine innspill:

  • Tattoos.no – Et Ålesund basert studio med en veldig fin og informativ nettside.
  • Huldra Tatovering – Et Harstad basert studio med en flott nettside og som fokuserer sterkt på kunsten i yrket. Her kan du komme med en idé og la tatovørene i Huldra lage noe helt spesielt til deg.
  • Needleink – Tatovering studio som holder til i Gran og Gjøvik kommune og tilbyr blant annet gratis konsultasjon og skisse.
  • Carbon Ink Tattoo – Dette studioet holder til i Brumunddal like nord for Hamar, og åpnet dørene i 2013. De har jevnlig besøk av gjesteartister fra over hele verden og tilbyr reduserte priser hvis artistene kan få frie hender til å være kreativ.
  • Sniki Art – Tønsberg basert studio som drives av Synne Natalia. Hun har over 15 års erfaring innenfor tatovering og har siden 2013 fokusert på sitt eget studio.
Mer  Vil en tatovering påvirke jobbmuligheter?

(Flere studio er spurt og artikkelen/priser oppdateres når flere svar kommer til).

Man kan aldri få den korrekte prisen for en tatovering ved å kun lese dette innlegget. For å få en korrekt pris må du besøke din lokale tatovør og diskutere designet du ønsker med dem.

Men forhåpentligvis har informasjonen gjort det litt enklere å vite hva forskjellige tatoveringer koster, og hvor mye penger du må ut med for en liten, medium eller stor tatovering.

Få tilbud fra flere banker og velg det billigste lånet på SAMBLA.no, eller les mer om finansiering og lån til tatovering.

Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no

Vakre nyheter fra Dresslily

Se utvalget av fine smykker /Dresslily.com
Se bestselgerne /Dresslily.com