...
Hopp til innholdet

Hva er en Gjesteartist. Tatovering

gjestetatovør

Du har kanskje lest et sted, ofte på sosiale medier at et tatoveringstudio reklamerer for at en gjesteartist vil være tilgjengelig for arbeid i en kortere periode. Men hva er egentlig en gjesteartist?

En gjesteartist er som navnet tilsier en tatovør som gjester et studio for en kortere periode. Man kan gjeste et studio i alt fra noen få dager til noen uker.Hvorfor kommer det gjesteartister?

Hvorfor skulle et studio ha behov for en gjesteartist? Har dem ikke egne artister som også trenger arbeidet? Kan hvem som helst bli tatovert av dem? Koster dem mer siden de bare er på gjennomreise?

Det kan være mange grunner til at et studio tar imot en gjesteartist og hvorfor en har lyst til å komme. De er kanskje ettertraktet på grunn av en særegen stil, kanskje de er venner med innehaveren av studioet fra før av og kontaktet dem for å kunne jobbe noen dager på ferie, eller kanskje for å få nye impulser fra andre verdenshjørner. Uansett hva grunnen er, gjeste artister er ofte misforstått.

Gjesteartister tilfører noe nytt

Ofte vil man se at et tattoo studio velger å ta inn en gjesteartist med en forskjellig stilart, gjerne en stilart som ikke finnes i området fra før av. Man gjør dette for å kunne tilby både regelmessige og nye potensielle kunder noe nytt og unikt.

Studioet vil som oftest gjøre tilgjengelig en stasjon for gjesten som han/henne kan bruke. De kan også være behjelpelige med å leie ut rom og vise gjesten omkring i området.

Mer  Drage Tatovering - Inspirasjon og Kule design

Samtidig som det gir noe til kundene får også studioets egne artister mye igjen, ofte i form av inspirasjon og praktiske tips, slik at dem også kan utvikle seg. Tatovering artister og spesielt gjeste artister, deler villig fra seg av kunnskap.

Studioet vil kanskje miste noen inntekter i denne korte perioden ved at gjeste-artisten tar flere istedenfor, men dette er noe de fleste studio er villig til å ofte for å kunne utvikle seg selv videre.

Bruke en gjesteartist

Når et studio får besøk av en gjest, vil studioet markedsføre dette igjennom sosiale medier med eksempler av artistens tidligere arbeid. Man kan så booke tid på forhånd, og diskutere med gjesteartisten selv via e-post eller sosiale medier for å finne ut av detaljene rundt verket du vil ha.

Ofte vil disse, som andre studio be om et depositum for å booke et tidspunkt eller lage et verk til deg. Dette er er vanlig praksis. Har gjesten en ledig time på grunn av avbestilling eller annet, vil ofte også studioet markedsføre dette på sosiale medier. Så her gjelder det å følge med!

Vil en gjesteartist gjøre en like god jobb?

Når det kommer til tillit skal man ha den samme tankegangen som når du velger hvilken som helst annen tatovør. Sjekk porteføljen, kanskje se tilbakemeldinger på sosiale medier og finn ut av om dette er noe du kunne ha tenkt deg å ha på kroppen resten av livet.

Stoler du på tatovering-studioet som bringer dem inn, betyr det som oftest også kvalitet i gjesteartistene.

Mer  Røff Herrestil Til Høsten


Hva er prisen for en gjesteartist?

Som med andre tatovører er prisen helt opp til ham eller henne, det er ikke noe å forhandle på.

Oppdager du at prisnivået var høyere enn hva du trodde så ikke komentér det. Simpelthen fortell at du ikke har råd til det akkurat nå, men takk for at du tok deg tid. Vær respektfull for artistens honorar, artisten setter dette basert på sin egen – og andres tilbakemeldinger om hva hans/hennes tid og kunnskaper er verdt.

Som oftest kan man regne med å betale i Norge omtrent 1000-2000 kroner pr time, men dette er ikke en grense, det er opp til artisten selv å sette sin egen pris og den kan være mer.

Gjesteartister er dermed en ypperlig anledning for et lokalt tatoveringstudio til å tiltrekke seg nye ideer og inspirasjon i området. Får gjesteartisten mye å gjøre, er det mer sannsynlig at han/henne kommer tilbake.

Om du ser at ditt lokale tatoveringstudio annonserer en ny gjeste artist så ikke vær redd for å ta kontakt for å diskutere pris eller design. Om du ikke har råd til dem akkurat nå, vil du kanskje få mulighet en senere anledning.