...
Hopp til innholdet

Vil en tatovering påvirke jobbmuligheter?

synlige tatoveringer jobb

Tatoveringer har opp igjennom tidene vært knyttet til en rekke stigma, tidene har derimot forandret seg og fordommer i jobbmarkedet mot tatoveringer, og tatoverte personer, har nærmest forsvunnet de siste ti-årene. Det har på mange måter blitt stuerent å ha en tatovering.

På den andre siden er det gjort undersøkelser i 1995 og 2006 som viser at 30% av arbeidsgivere er negative til å ansette en person med synlige tatoveringer, dette er riktignok eldre undersøkelser.I en annen undersøkelse fra 2012 blant 2000 voksne Amerikanere fant man at 45% oppfattet tatoverte personer som mindre attraktive, 27% som mindre intelligente, og 50% mente dem var mer rebelske enn ikke-tatoverte.
Disse tallene viser en nedgang fra en lignende undersøkelse i 2008, som tyder på at samfunnet er mer aksepterende imot synlige tatoveringer.

Synlig eller ikke?

Generelt jo mindre synlig – jo mindre viktig er det. Her vil tatoveringer i ansikt, hodet, øyet og hals være av typen tatovering som har høyest risiko til å påvirke jobbmulighetene dine.

Men også andre synlige tatoveringer på områder som fingre, hender, underarm o.l vil kunne påvirke førsteinntrykket ditt på mennesker, og dermed også dine jobbmuligheter.

Jobb som politi med tatovering?

Ja, du kan få jobb som politi med synlige tatoveringer. Men husk på at politiet skal være religion og politisk nøytrale. Rasistiske og hatske tatoveringer som hakekors o.l tolereres ikke.

Her forteller politiet selv at det er viktig å spille med åpne kort. Fortell og vis tatoveringene dine på forhånd.

Mer  80+ Maskuline Tatovering ideer for Menn.


Jobb i forsvaret med tatovering?

Som i politiet har ikke forsvaret krav om å være tatoveringsfri. Men i «bestemmelse om uniformer» forteller sjef i forsvarsstaben dette:

«Tatoveringer som kan være støtende skal dekkes til når uniform bæres. Det er opp til avdelingssjef å avgjøre hvorvidt tildekking av tatovering skal skje. Tatoveringer i ansiktet er ikke tillatt. «

Andre yrkesgrupper hvor tatovering kan spille inn

Typiske jobbet hvor man arbeider med mennesker eller hvor førsteinntrykket er viktig.

Steder hvor synlige tatoveringer kan påvirke jobbmuligheter er:
Resepsjonist, Advokater, Helsepersonell, Lege, Sykepleier, Politisk og Diplomatisk arbeid.

Noen større bedrifter har egne retningslinjer for å forhindre overdreven sminkebruk, smykker o.l, her kan tatoveringer også bli nevnt.

Det kan være en faktor i alle firma

Mye avhenger av jobbintervjuet, og hans eller hennes preferanser. En synlig tatovering kan dermed være en faktor som spiller inn, selv om det ofte er ubevisst.

Vinn dem med smilet ditt

Mennesker kan gjøre seg opp en mening om en annen person på i underkant av et sekund – her spiller tatoveringer en viktig del, siden det er noe synlig men legger godt merke til. Dermed kan førsteinntrykket gå fra nøytralt eller positivt, til usikker eller negativt.

Smilet er ditt viktigste våpen, et oppriktig smil avvæpner situasjonen og forteller andre mennesker at «jeg liker det» eller «jeg har gode intensjoner».

Med synlige tatoveringer bør du derfor være ekstra bevisst på at andre mennesker i større grad kan få et feil førsteinntrykk helt i starten.

Førsteinntrykket er viktig, mennesker kan gjøre opp sef en formening om en person på i underkant av et sekund. Her teller også tatoveringer inn. Har du svært synlige tatoveringer kan førsteinntrykket gå fra nøytralt til «usikker».

Mer  Ny tatovering klør og hvordan lindre det

Smilet ditt er viktig, et oppriktig smil avvæpner og er det singel ,det viktige man kan gjøre. Det forteller andre mennesker at jeg liker deg og jeg har gode intensjoner, pluss det kan også gjøre deg selv mer lykkelig.


Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no