...
Hopp til innholdet

Trene etter ny tatovering

trening med ny tatovering

Å ta en ny tatovering er spennende, og selv om du føler deg fin i huden og rundt tatoveringen er det lurt å vente med å

Man har lyst til å fortsette på trening etter man har fått sin nye tatovering, men kan man trene med ny tatovering, hvor lenge må man vente og hvilke øvelser må man være obs på?

Man kan trene med en ny tatovering, derimot må man være forsiktig med noen øvelser og unngå de som legger press på tatoveringen. Anbefalt ventetid er omtrent 48 timer, men også lengre, avhengig av hvor stor tatoveringen er.


Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no

Hvorfor du må vente med å trene

Når man har tatt en ny tatovering vil huden være stram og øm. Overhuden er blitt perforert av tatoveringsnålen og du er etterlatt en rekke små hull i hudlaget. Dette trenger naturligvis ro, hvile og riktig behandling for å gro så effektivt som mulig.

Noen risikoer med å trene etter man er tatovert:

  • Mye svette og fuktighet kan føre blekk ut av huden.
  • Forsinket gro-tid.
  • Bakterie infeksjon.
  • Rive av en skorpe.

Ting å huske på:

  • Bruk løse klær under trening.
  • Unngå utendørstrening og sol.
  • Svømmetrening / Bading skal man unngå.

Imunforsvaret trenger tid

En av grunnene til at en tatovering varer evig er at makrofager i imunforsvaret strømmer til lærhuden og omkranser blekkpartiklene for å uskadeliggjøre dem. Kroppen og imunforsvaret trenger derfor litt tid til å gjøre jobben sin de første to døgnene.

Hvordan plassering og størrelse påvirker trening

Har man tatt en liten tatovering er 48 timer et fint utgangspunkt, har du derimot tatt en større tattoo bør du vente naturligvis vente lengre, 1-2 uker.

Mer  Kule Mikro-tatoveringsideer | Ekstra små tatoveringer

Plassering av tatoveringen spiller også naturligvis inn på hvordan treningen vil påvirke og øke risiko for skade eller infeksjon.

Har man tatt en større tatovering ned langs låret, vil naturligvis knebøy og beinpress være øvelser å unngå i 1-2 uker.
Med tatovering på underarm, burde du være forsiktig med arm-øvelser og heller kanskje fokusere mer på beina?
Ved rygg-tatovering burde du absolutt ikke legge press og ekstra vekt over tatoveringen i en benkpress øvelse.Pass på hygienen ved trening

En av de største risikoene med trening og ny tatovering er bakterie infeksjon, og et treningsstudio er fullt av dem. De første ukene bør du derfor være ekstra nøye på hygiene.

Unngå også øvelser eller intensitet som medfører mye svette. Svette og fuktighet over tatoveringen kan føre til at blekket fra tatoveringen føres ut igjennom huden, som kan medføre en blass og et mindre fargesterkt resultat.

Utholdenhetstrening med ny tatovering

Utholdenhetstrening er et veldig godt alternativ når man har tatt en ny tatovering. Jogging og løping er åpenbare alternativer, men også elliptiske maskiner av forskjellig slag, og trappe-maskin er øvelser som er med på å også bygge muskler.

Utholdenhetstrening i vann, som svømming. Skal man alltid holde seg unna.

Kan man trene Yoga med ny tatovering?

Yoga er en fullkropp øvelse som ikke anbefales med ny tatovering. Etter å ha forsøkt meg på Yoga selv, vet jeg hvor ufattelig mange muskler man tar i bruk, og hvordan hud og muskler strekker seg mens man gjør øvelser. Med en ny tatovering er strekk og vridning i huden noe man skal unngå.

Mer  ETTERBEHANDLING OG STELL AV TATOVERING – DE 5 BUD

Du kan trene litt. Bruk sunn fornuft, føl deg fri til å være kreativ og legg litt om på rutinen slik at du unngår stillinger som medfører fare for din nye tatovering.
Kjenner du smerte, at det begynner å væske eller at det svir, bør du stoppe øvelsen.

Vil mer muskler forvrenge tatoveringen?

Det er ikke farlig å bygge muskler med en tatovering, så lenge du bygger muskler i et normalt tempo.
Huden er et veldig elastisk og fleksibelt organ, den utvider seg og kontraherer når det er behov for det, da vil tatoveringen følge etter.

Det som kan påvirke en tatovering er raskt vekttap fordi huden ikke greier å holde tritt med tempoet fett forsvinner i. Skal du slanke deg og ikke ønsker pløsete/hengehud bør du tenke langsiktig og slanke deg i et rolig tempo, drikke nok vann og samtidig trene styrke underveis.


Vakre nyheter fra Dresslily

Se utvalget av fine smykker /Dresslily.com
Se bestselgerne /Dresslily.com